29.03.2021

2021 yılı “Ahilik Yılı”

2021 yılı  “Ahilik Yılı”

Ahîlik Anadolu’da birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin tesisi için kurulmuş Esnaf ve Sanatkârlardan oluşan bir yapılanmadır. Bu yapılanmanın amacı; kardeşliğe, cömertliğe, yiğitliğe, fedakarlığa, ahlaka, akla, bilime ve sanata dayanan kaliteli üretim ve adil paylaşımı Anadolu’ya yerleştirmektir.

Ahîlik geçmişte ekonomik hayatı yönlendirdiği gibi günümüzde de birçok sosyal ve iktisadi kuruluşun şekillenmesinde pay sahibi olmuştur. Bu kapsamda Yayınlanan Genelge ile 2021 yılı ülkemizde “Ahîlik Yılı” olarak ilan edilmiştir.

Başta esnafımız olmak üzere zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte, özellikle Osmanlı döneminde ve yer yer daha sonraki dönemlerde uygulanan “Çarşı Duası” uygulamasını Ferizli ilçemizde belirlenen mekanlarda “Hayırların Fethi, Şerlerin Def-i ve Kazançların Bereketi” sloganıyla gelenekselleşip sürekli devam etmesi temennisiyle, Ferizli Belediyesi, Ferizli Esnaf ve Sanatkârlar odası ve Ferizli Müftülüğü olarak başlatmış bulunmaktayız. İlk duamızı pazartesi sabah 09:30 da Demokrasi Meydanı, Kocayıldız Cami önü (Konutlar bölgesi) ve Küçük sanayi sitesi mescidi önünde yaptık.

Katılımlarından dolayı belediyemize, Esnaf ve Sanatkârlar Odasına ve özellikle esnafımıza teşekkür ederiz.