02.04.2020

COVİD-19 TEDBİRLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığımızın; yeni tip Korona virüsün ülkemizde yayılmasına engel olmak amacıyla almış olduğu tedbirler kapsamında, cenazelerin namaz vakitlerine yakın olmayacak şekilde belirlenecek saatlerde, bekletilmeden, gerekli önlemler alınıp, en az kişiyle kılınarak, defnedilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda; Cenaze salasının sadece vefat eden vatandaşımızın bulunuğu mahalledeki camiden okunması;

İlçe merkezimizdeki cenaze namazlarının belirlenecek bir saatte Hacı İsmail-Nazmiye KAYA Camii'nin yanında kılınarak, defin işlemlerinin yapılması;

Alifuatpaşa mahallesindeki cenaze namazlarının belirlenecek bir saatte Alifuatpaşa Merkez Camii'nin yanında kılınarak, defin işlemlerinin yapılması;

İlçe merkezi ve Alifuatpaşa mahallesi dışındaki mahallelerimizde ise, cenaze namazlarının, mahallinde belirlenecek bir saatte en az kişiyle kılınarak defin işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

Halkımıza önemle duyurulur.