15.12.2022

Kazakistan vatandaşı TAISSIYA MARTYSHEVA, Geyve Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Müftülüğümüze başvuran TAISSIYA MARTYSHEVA, kendi isteğiyle İslam dinini seçip Müslüman olmak istediğini söyleyerek, gerçekleştirilen ihtida töreninde, İlçe Müftümüz Sayın; Murat OKUYAR rehberliğinde, Şube Müdürümüz Sayın Mustafa AKMAN ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Sayın Muhammed ÖZBEK hocalarımızın şahitliğinde kelime-i şehadet getirip Müslüman olarak, Tuğçe ismini aldı.
İlçe Müftümüz tarafından İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgi verilen Tuğçe’ye müftülüğümüz adına Kur'an-ı Kerim, İlmihal ve İslamiyet hakkında genel bilgilerin bulunduğu Türkçe ve Rusça kitaplar hediye edildi.
Tören sonunda İlçe Müftümüz Sayın OKUYAR; "Şimdi de TAISSIYA MAURTYSHEVA kardeşimiz Tuğçe ismini alarak Müslüman olduğunu şahitlerin huzurunda ilan etti. Biz de imanının ikrarına şahitlik yaptık. Elhamdülillah İslam ailesi bir fert daha kazandı. Kardeşimiz hidayete erdi. Cenabı Allah İslam nimetini bütün insanlığa, isteyen herkese nasip etsin" açıklamasında bulundu.