19.11.2018

İLÇE MÜFTÜ VEKİLİMİZ ÖMER BAYRAKTAR'IN MEVLİD-İ NEBİ MESAJI

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Hendek İlçe Müftü Vekilimiz Ömer BAYRAKTAR kandil mesaji yayınladı. Mesajında:

'' Gelişiyle, ahlaki değerleri ve erdemleri kaybeden insanlığı tekrar hak, hukuk, merhamet, güzel ahlakla buluşturan, Yüce Allah'ın insanlığa gönderdiği son peygamber ve bütün insanlığın rehberi, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v.) 19 Kasım 2018 Pazartesi günü yeryüzünü teşriflerinin 1386. yıldönümünü idrak etmekteyiz.

Mevlid-i Nebiyi anmak, aynı zamanda, savaşlar, yoksulluk ve ümitsizlik gibi devasa sorunların kuşattığı yeryüzünü yeniden adalet,  merhamet ve muhabbetle tanıştırmanın yolunu ve yöntemini anlamaktır.

Peygamber Efendimizi hakkıyla tanımak; güzel ahlakı, kardeşiğiahde vefayı, merhameti, dostluğu, cesareti, adaleti, erdemli davranışı, başkasının iyiliği için çalışmayı, Allah'a kulluğu, gerçek manada özgürlüğü anlamak demektir. Gönüllerdeki peygamber aşkını, hayata Peygamber ahlakı,kulluk sorumluluğu ve ümmet bilinci olarak taşımaktır.

Bu vesileyle aziz milletimizin ve İslam âleminin Mevlid gecesini tebrik eder, Mevlid-i Nebi'nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz.