03.05.2019

Hendek’te 37 Hafız İçin İcazet Töreni Düzenlendi

Hendek İlçe müftülüğünce Hendek’teki Kur'an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 37 erkek hafızlarımız için Rasimpaşa Camiinde Hafızlık icazet töreni düzenlendi.

Sunuculuğunu Rasimpaşa Camii Imam-Hatibi Arif Türk'ün yaptığı programda Açış konuşmasını yapan Hendek İlçe Müftü Vekili Ömer Bayraktar Hafızlık hakkında bilgi  verdi  ve Hendekteki 5 Hafızlık Kuran kursunun  tanıtımını yaptı. Bu konuşmada Hendek Sarıdede Hafız Abdurrahman Gürses, Kazımiye ve Çevreyolu Camiinde eğitim gören hafızlarımızın durumu hakkında bilgiler verdi. Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Hasan Başiş  Hafızlığın önemi hakkında bir konuşma yaptı.

Katılımın yoğun olduğu icazet töreni Hafızların okuduğu Kur'an-ı Kerim, ilahi ve duaların ardından belge ve hediye takdimi ve tüm cemaate ikram edilen aş ile sona erdi.