17.05.2019

Gençlik Koordinatörlüğümüz ortaokul ve liselerde yarışmalar düzenledi

ORTAOKULLAR ARASI "40 HADİS EZBERLEME" YARIŞMASI

Hendek İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü faaliyetleri kapsamında, 24.04.2019 tarihinde Hendek İlçe Müftülüğü ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilen ortaokullar arası “40 Hadis Ezberleme” yarışması düzenlenmiştir.

Hadis yarışması 24.04.2019 tarihinde saat 14:00’te müftülük konferans salonunda Komisyon Başkanı olarak görevlendirilen müftülük İlçe vaizi Mehmet ABAY, Üyeler; Rasimpaşa Camii İmam-Hatibi Arif TÜRK, Ali Elmas KONUK Kur’an Kursu öğreticisi Emine BAYRAM, Hendek İmam-Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni Dursun TEMİZKAN ve İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni Rukiye ACAR SEVİNDİK tarafından gerçekleştirilmiştir. Öğrenciler, ezber olarak okuyacakları ve manasını verecekleri üç hadis metnini, kırk hadis metninden seçilerek kapalı on tane zarfa yerleştirilmiş zarflardan birini çekerek belirlemişlerdir.

Yarışma neticesinde Abdurrahman Gürses İmam-Hatip Ortaokulundan Mustafa NASAN birinci; Şehit Ali Gaffar OKKAN ortaokuldan Hatice Kübra ALPTEKİN ve Kazımiye Cumhuriyet Ortaokulundan Yiğit ÇAKIR ikinci; Hendek İmam-Hatip Ortaokulundan Azra Nur IŞIKLAR Üçüncü seçilmişlerdir.

LİSELER ARASI TEMEL DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI

Hendek İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü faaliyetleri kapsamında, 30.04.2019 tarihinde Hendek İlçe Müftülüğü ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilen “Temel Dini Bilgiler” yarışması neticesinde, Hendek İmam-Hatip Lisesi 9-A sınıfından Ayşe ATİK 90 puanla birinci; Hendek Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12-C sınıfından Nisanur EROL 89 puanla ikinci; Hendek İmam-Hatip Lisesi 11-B sınıfından Mücahit YAVUZ 87 puanla Üçüncü olmuşlardır.

Yarışmada başarılı olan öğrenciler, okullarında ziyaret edilerek Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı “Hz. Peygamber ve Gençlik” kitabı hediye edilerek tebrik edilmiştir.