21.10.2021

SAKARYA / KARAPÜRÇEK’TE COŞKULU MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI

Karapürçek İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” temalı Mevlid-i Nebi Programı, DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Sayın Mustafa IRMAKLI, DİB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sayın Zeynel Abidin AKDUMAN, Sakarya İl Müftüsü Sayın Hasan BAŞİŞ, İlçe Müftüleri, İlçe Protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Şehit Tuncay Özdemir Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Program, Sayın Zeynel Abidin AKDUMAN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Sayın Bilal ALBAYRAK’ın açış konuşmasıyla başladı.

Peygamberimiz ve Vefa Toplumu konulu konferansını sunmak üzere sahneye davet edilen Sayın Mustafa IRMAKLI sözlerine “Bir insan için en büyük bahtiyarlık veya en büyük talihsizlik Efendimiz (sav) ile olan ilişkisine göre ölçülmelidir. O’na tabi olan şüphesiz dünyanın en bahtiyar insanıdır. O’ndan uzak kalan çok talihsiz bir insandır.” sözleriyle başladı.

Vefa konusunda “Hayatın kolay zamanlarında el ele yaşayan aileler küçücük bir zorlukta dengesini bozuyorsa biz aileyi, ahlakı, vefayı elbette konuşmak zorundayız.” diyerek Efendimiz (sav)in Hz. Hatice’ye vefasından örnekler verdi.

Sayın IRMAKLI konuşmasını “Rabbimiz, Efendimiz (sav)in terbiyesinde yetişen insanlar gibi onların ahlakına yakın olmayı bizlere nasib eylesin.” sözleriyle tamamladı.

Program Hafız İsmail Biçer Kur’an Kursu öğrencilerimizden Şüheda TUNCA’nın “Peygamberimize Mektup” isimli şiirini okumasının ardından yemek ikramı ile sona erdi.