22.12.2022

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdulmelik YANGIN Tarafından Konferans Verildi

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdulmelik YANGIN 21.12.2022 Perşembe akşamı Hafız İsmail Biçer Kur'ân Kursu Konferans Salonunda İlçe Müftülüğümüz'e bağlı Kur'ân Kurslarımızda hafızlık yapan öğrencilerimize yönelik olarak "İnsanın Anlam Arayışı Serüveninde Benliğini Tanıması" konulu konferans verdi.

İlçe Müftümüz Osman HARBİ'nin açış konuşması ile başlayan program, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdulmelik YANGIN'ın sohbeti ile devam etti.

Abdulmelik YANGIN, konuşmasında öncelikle insanın benliğini tanıması için sorması gereken bazı soruları sordu ve insanın dünya yolculuğunun aslında çok öncelerden başladığından bahsetti. İnsanın temelde beden, nefis ve ruh olarak üç yönünün bulunduğunu, bu üç yönünün insanı etkilediğini ve bu yüzden insanların mizaçlarının farklı farklı olduğuna değindi. İnsanda kalp ve nefsin daima birbirleriyle mücadele halinde olduklarını, hangisinin daha iyi beslenirse onun kazanacağını ve diğerinin bu mücadeleyi kaybedeceğini, kimin kazanıp kimin kaybedeceğinin seçiminin ise tamamen insana ait olduğunu dile getirdi. Kalbinin ve vicdanının sesini duyarak onları dinleyenlerin meleklerden bile üstün seviyeye çıkacaklarını ve her bir ferdin aslında Allah'ın özel olarak yarattığı bir halifesi olduğunu anlattığı sohbetinin öğrencilerimiz tarafından dikkatle dinlenildiği görüldü.

Programın sonunda İlçe Müftümüz Osman HARBİ tarafından Abdulmelik YANGIN'a hediye takdim edildi.

Çalışmalarının yoğun olmasına rağmen programımıza konuşmacı olarak iştirak eden Abdulmelik YANGIN'a, İlçe Müftümüz Osman HARBİ başta olmak üzere programda emeği geçen bütün hocalarımıza teşekkür eder, geleceğimizin teminatı olan hafızlarımıza başarılar dileriz.