Sırbistan vatandaşı David LUKİÇ, İlçe Müftülüğümüzde düzenlenen ihtida töreniyle Mehmet ismini alarak Müslüman oldu.
Dinler tarihi alanında yaptığı araştırmalar ve Müslüman bir Hanımefendi ile tanışması neticesinde Müslüman olmaya karar verdiğini ifade eden David LUKİÇ, Mehmet ismini kullanmayı tercih ettiğini ifade etti.
Düzenlenen merasim, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şube Müdürümüz Murat ÇETİN, İslam dinini seçmekle şereflenen David Lukiç’i (Mehmet) tebrik ederek İslam dininin temel esasları hakkında genel bilgiler verdi.
Akabinde Kelime-i Şehadet getirilmesiyle devam eden program, yapılan dua ile sona erdi. Merasim sonunda David LUKİÇ’e (Mehmet), Şube Müdürümüz Murat ÇETİN tarafından İhtida belgesi ile birlikte, Diyanet işleri Başkanlığımızın muhtelif kitaplarını, Kuran’ Kerim ve ingilizce, Türkçe mealli Kura’nı Kerim hediye etti.