20.03.2024

Şiir ve Resim Yarışmalarında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi.

"12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü" ile "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri kapsamında  Ortaokul öğrencileri arası ezbere şiir okuma ve Lise öğrencileri arası resim yapma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu.

Müftülük makam odasında gerekleştirilen 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri kapsamında ilçemizde, lise öğrencileri arasında resim yapma yarışması ödül töreninde "Çanakkale ruhu ve vatan sevgisi" çerçevesinde bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Mehmet Çelebi, öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ederek ödüllerini takdim etti.

Katılan eserlerin komisyonca değerlendirilmesi sonucunda;

Resim yapma yarışmasına Karasu İlçemiz liselerinden 7 eser katıldı.

👉🏽 Resim yapma yarışmasında;

1. Mine Medine SÜTCÜ – Karasu Anadolu Lisesi

2. Sevdanur Sevil KORKUSUZ – Karasu Atatürk Anadolu Lisesi

3. Ayşe DEMİRKOL - Karasu Anadolu Lisesi

Diğer dört eser ise 200’er TL’lik mansiyon ödülü kazandı.

Merkez Kız Kur’an Kursu Konferans Salonunda düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü Şiir okuma yarışmasında öğrenciler Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen şiirlerden birini seçerek sahnede ezbere en güzel şekilde okuyabilmek için yarıştılar.

Katılan eserlerin komisyonca değerlendirilmesi sonucunda;

Ezbere Şiir okuma yarışmasına Karasu İlçemiz oratokullarından 2 eser katıldı.

👉🏽 Ezbere şiir okuma yarışmasında;

1. Beren ACIBAL - Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu

2. Fatma Nur AYAR- Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu

Yarışmada emeği geçen Gençlik Koordinatörlüğümüze, jüri üyelerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.