02.03.2020

Karasu Müftülüğünden hanımlara yönelik kandil programı.

Karasu Müftülüğü bünyesinde görev yapan Kur'an Kursu Hocaları tarafından Regaip Kandili dolayısı ile hanımlara yönelik bir program düzenlendi. Program Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Perşembe günü saat 14.00'te gerçekleştirilen program Kur'an Kursu Öğreticileri  Filiz Erdem ve Kübra Türkmen'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti mealinin okunmasıyla başladı. Kur'an Kursu Öğreticisi Emine Kocaman tarafından hadis-i şeriflerden bir demetin seslendirildiği program Regaip Kandili Sinevizyonu ile devam etti. Karasu vaizi Hatice Çiftçi tarafından Regaip Kandili ve Sosyal Hayatımız konulu sunum vaaz yapıldı. Merkez Kız Kur'an Kursu öğrencileri tarafından solo ve koro ilahiler davetliler tarafından beğeni ile dinlendi. Sahabe hayatından bir kesitin Kur'an Kursu Öğreticisi Fatma Sevindik tarafından seslendirilmesinden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından yazılan İstemem isimli şiir ise Kur'an Kursu Öğreticisi Özlem Kuzu tarafından okundu. Program kahraman ordumuz ve vatanımız için canını feda eden şehitlerimize yapılan toplu hatim duası ile sona ermiştir.  Programın sonunda müftülük tarafından programa katılanlara ikramlarda bulunuldu. Yoğun ilginin olduğu programa yaklaşık 450 kişinin katıldığı gözlendi. Karasu vaizi Hatice Çifçi Üçayları bizim için hayatımıza değer katan manevi anlamda arınmamıza vesile olan çok değerli zaman dilimlerimizdendir. Bunun farkında olup bu bilinçle Kur'an'ın ışığında ve Resul'ün(sav) rehberliğinde hayatımızı yeniden inşa etmek bizim için inşallah büyük bir kazanım olacaktır dedi.