23.03.2018

İMAM-HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ARAŞI HUTBE OKUMA İL BİRİNCİLİĞİ LİÇEMİZDE YAPILDI

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Pamukova Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde , Sakarya dan 16 Anadolu İmam hatip Lisesinin katıldığı Sakarya Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Hutbe Okuma yarışması İl Finali İlçe Müftülüğümüze bağlı Muradiye İmam Hatip Tatbikat Caminde gerçekleştirildi.

16 Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin katıldığı yarışmada, öğrenciler minbere çıkıp en güzel hutbeyi okumak için yarıştılar. Yarışmada hutbe dualarını ezbere, doğru ve güzel okuma, telaffuz, vurgu, tonlama, özgüven ve minber hakimiyeti, beden dilini etkili kullanma, zamanı etkili kullanma ile dış görünüm gibi değerlendirmeler yapıldı. Öğrenciler Kurul Başkanlığını İlçe Müftümüz Celil Şimşek’in yaptığı dört kişilik jüriden 100 üzerinden puanlama ile geçer not aldı.

Yarışma sonunda en yüksek puanı alan Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesinden İslam SOYTEKİNOĞLU birinci olurken,  Akyazı Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kaşif İslam DEDECAN ikinci, Arifiye Anadolu İmam Hatip Lisesinden Emirhan YAVUZ üçüncü oldu.

Yarışmaya katılan öğrencilerin tamamı İlçe Müftülüğümüz tarafından çeşitli ödüllerle ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilerden birinci olan yarım altınla ikinci olan yarışmacılarda çeyrek altınla ödüllendirilirken, birinci olan İslam SOYTEKİNOĞLU ödülünü Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser verdi.

Yarışmanın Jüri üyeleri ise Belediye Başkanı Cevat Keser ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Demir tarafından plaket takdim edildi. Dereceye giremeyen öğrenciler ise katılım belgeleri verildi.

Pamukova Muradiye İmam Hatip Tatbikat Caminde gerçekleşen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Hutbe Okuma yarışması İl Finali programına Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Ak Parti İlçe Başkanıİ lçe Başkanı Fatih Akın, Milli Eğitim Müdürü Aziz Demir, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Erol, Pamukova Muradiye Eğitim Vakfı Başkanı Hikmet Şenol, yarışmaya katılan 16 ilçe Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü, Okul Müdürleri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program sonrası Hutbe Okuma Yarışması birincisi Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi İslam Soytekin Cuma hutbesini verirken,  Cuma namazı sonrası misafirlere yemek ikramında bulunuldu.