T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Sakarya Müftülüğü

29.06.2026

133 Hafız Dualarla İcazetlerini Aldı

133 Hafız Dualarla İcazetlerini Aldı

Sakarya Müftülüğü koordinesinde, Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde; Erenler İlçe Müftülüğü, Erenler İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Bülent Yurtseven Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu ve Bilge Hafız Kur'an Kursu tarafından düzenlenen 133 Hafızın 4. İcazet Merasimi, Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında hafızlıklarını tamamlayan 133 kız ve erkek öğrenci için düzenlenen program, ezan-ı Muhammedî ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ak Parti Milletvekili Ali İnci, il protokolü, din görevlileri, eğitim camiası, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, hafızlık müessesesinin önemine dikkat çekerek programa katılan protokol üyelerine ve hafız öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen ailelere, öğreticilere ve eğitimcilere teşekkür etti.

Konuşmalarını gerçekleştiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Valisi Rahmi Doğan da hafızlık hizmetlerinin önemine vurgu yaparak genç hafızları, ailelerini ve eğitim kadrosunu tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz ise konuşmasında, Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi'nin, akademik eğitim ile hafızlık eğitimini başarıyla buluşturan örnek bir model olduğunu ifade etti. Bu alanda güçlü destekleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Yılmaz, hafızlığın sadece bir ezber faaliyeti değil, medeniyetimizin ve manevi hafızamızın korunmasına hizmet eden büyük bir emanet olduğunu belirterek, bilgi ile ahlakı ve değerleri birlikte taşıyan nesiller yetiştirmenin önemine dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet İshak Demir'in hafızlığın önemine binaen yaptığı konuşmanın akabinde, Reisü'l-Kurrâ Mustafa Demirkan hocanın riyasetinde icazet merasimi gerçekleştirildi.

Hafız öğrenciler dualarla icazetlerini alırken salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Sakarya Müftülüğü tarafından hafızlığını tamamlayan 133 öğrencinin tamamına altın hediye edildi. Hediyeler; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Müftüsü Sayın Mehmet Aşık'ın eşi Hamiyet Aşık Hanımefendi, İl Millî Eğitim Müdürü, Erenler İlçe Müftüsü, Erenler İlçe Millî Eğitim Müdürü ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere takdim edildi.

Büyük bir coşku ve manevi atmosfer içerisinde tamamlanan program, hafız öğrenciler ve protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.