16.02.2021

İl Müftüsü Hasan Başiş Sakarya Yeşilay Şube Başkanı Fatih Kıcır’ı ziyaret etti.

Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş Sakarya Yeşilay Şube Başkanı Fatih Kıcır’ı ziyaret etti.

Ziyarette Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yeşilay’ın birçok konuda ortak çalışma alanlarının olduğunu ve bu iki kurumun insanların iyiliği, maddi ve manevi huzuru için mücadele ettiği, Yeşilay’ın insana zararlı olan şeylerle yapmış olduğu mücadelenin Diyanet İşleri Başkanlığının da çalışma alanında olduğu konuşuldu.

İl Müftüsü Başiş: Diyanet camiası olarak biz de insanlarımıza ne zararlı ise o konu hakkında vaaz, hutbe, seminer, konferans ve irşat faaliyetlerimizle güzel Türkiye’mizin dört bir yanında hatta yurtdışı dâhil olmak üzere bütün camilerimizde Din görevlilerimiz vasıtasıyla halkımıza ve tüm Müslümanlara anlatmaya çalışıyoruz. Netice olarak insanlığın faydasına olan ne varsa biz onu vazife kabul ederiz, zararına olan ne varsa ona karşı mücadele ederiz dedi.

Sigarayla mücadele kapsamında Yeşilay’ın sergilediği gayrete teşekkür ederek, Diyanet İşleri Başkanlığımızın da insanlığı zararlı alışkanlıktan kurtarmak için seferber olduğunu, bilhassa gençlerimizi bu tip kötü alışkanlıktan kurtarmak için sosyal faaliyetler yapılması için elimizden gelenden fazlasını yapacağız dedi.

Sakarya Yeşilay Şube Başkanı Fatih Kıcır: İki kurumun ortak çalışma yapacağı birçok alanın bulunduğuna dikkati çekerek ziyaretinden dolayı İl Müftüsü Başiş’e teşekkür etti.