20.02.2021

"Beden Emanettir, Zehirle Kirletme" projesi başladı.

"Beden Emanettir, Zehirle Kirletme"

Sakarya İl Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörlüğü'nün  "Beden Emanettir, Zehirle Kirletme" isimli projesi İl Müftüsü Hasan BAŞİŞ'in konuşmasıyla başladı.

Projenin mimarı Bağımlılık İl Koordinatörü Ayşe CİVAN, bu projeyle "tütün bağımlılığı ile mücadele kapsamında hazırlanan projede, sigara kullanan bireylere bu bağımlılıktan kurtulabilmeleri için, manevi destek sağlamanın, beden emanetini koruma yönünde atılması gereken adımları göstermenin, kendilerini tanıma ve iradelerini kontrol etme noktasında farkındalık oluşturmanın" amaçlandığını ifade etti. Aynı zamanda "COVID-19 salgınının etkisiyle pasif içiciliğin çoğalmasının, sigara kullanan bireylerde gözlemlenen çeşitli sağlık problemlerinin ve evde geçirilen zamanın artmasıyla, tütün bağımlısı ebeveynlerin çocuklarında gözlemlenen olumsuz etkilerin" kendisini bu projeye sevk ettiğini belirtti.

Sigarayı bırakmak isteyen hanımefendilerle, gönüllü din görevlisi hanımefendilerin birlikte yol alacağı bu çalışmada günlük birebir görüşmelerle sigarayı bırakmak isteyen hanımlara manevi destek sunulacak ve alanında uzman konukların katılacağı haftalık çevrimiçi seminerler gerçekleştirilecektir.

Bu projeyle hedef 31 Mayıs 2021 Dünya Tütünsüz Günü’ne kadar Sakarya İl Müftülüğü'ne başvuran hanımefendilerin, bu alışkanlıklarından tamamen kurtulmalarını sağlamaktır.

Projenin haftalık seminerlerinin birincisinde Üsküdar İlçe Müftülüğü Hacı Nuri Topbaş Camii Uzman İmam-Hatibi Bilal AYDEMİR "İslâm'ın Sigaraya Bakışı" isimli sunumunu aktardı. Sakarya İl Müftülüğü Bağımlılık İl Koordinatörü Muhammed DİZAY'ın Moderatörlüğünü yaptığı program İl Müftüsü Hasan BAŞİŞ'in selamlama ve açılış konuşmalarıyla başlayıp, üç aylar tebriği ile katılımcıları selamladıktan sonra projenin önemine vurgu yaptı ve Bağımlılık İl Koordinatörleri Ayşe CİVAN'a ve Muhammed DİZAY'a teşekkürlerini aktardı.

Sigarayı bırakmak isteyen ve bu isteğini projeye dâhil olarak bizlere bildirim tüm hanımefendilere sağlıklı günler dileyen İl Müftüsü Başiş, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ve tebriklerini sundu.