03.04.2021

Ahi Evran Yılı Etkinlikleri

Pir Ahî Evran-ı Veli'nin Kabri Ziyaret edildi

2021 Yılının Ahi Evran Yılı olması münasebetiyle, Geçmişe İz Geleceğe Biz Projesi kapsamında Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş,  İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve İl Gençli Spor Müdürü Arif Özsoy ile birlikte, Kırşehir de bulunan, Pir Ahî Evran-ı Veli'nin kabrini ziyaret ettiler.

Sakarya Heyeti Ahî Evran-ı Veli'nin kabir ziyareti sonrasında, Kırşehir Müftülüğü, Kırşehir Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi ziyaretleri gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Hasan Başiş, Ziyarette bulunan heyete hitaben: Ahi Evran’ın 170 kadar prensibinden sadece en çok üzerinde durduğu güzelliklerden olan 3 tane prensipten bahsetmek istiyorum bunlar;

1.si Uhuvvet

2.si Fütüvvet

3.sü Mürüvvet

Bu üç güzellik Anadolu’nun her köşesinde Ahi Evran-ı Veli tarafından yaygınlaştırılmıştır. Bizlerde üç kurum olarak Sakarya’mızda bu güzellikleri esnafımız, sanayicimiz, tüccarımızla yaygınlaştırarak, yaşayarak, yaşatarak aramızdaki sevgi saygı ve muhabbeti geliştirmek istiyoruz. Bizler Geçmişe İz Geleceğe Biz proje kapsamında üç kurum olarak Milli Eğitim Camiamızın bütün öğretmenleriyle, Gençlik Spor Müdürlüğünün bütün personeliyle, İl Müftülüğü olarak bütün Din Görevlileri ve personelimizle ilk başta eğiticileri daha sonra tüm katılımcıları ve halkımızı eğitmek için var gücümüzle gayret gösterip çalışacağız diyerek sözlerini tamamladı.

Kırşehir Cacabey Gençlik Merkezinde, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile birlikte "Ahi Evranı Anlamak" üzerine söyleşiye katıldılar, söyleşi ve ziyaret sonrası karşılıklı hediye takdimi yapıldı.