16.06.2021

"Hafızlık Proje Okulu Çalıştayı" düzenlendi.

Sakarya İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde "Hafızlık Proje Okulu Çalıştayı" düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde Serdivan İlçesi Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Hasan Başiş, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, İl Müftülüğü ve Milli Eğitimden yöneticiler, misafirler katıldı.

Çalıştayda konuşan İl Müftüsü Hasan Başiş, çalıştayın çok önemli olduğunu, bu çalıştayla hafızlık yapacak öğrenciler için çok güzel neticeler elde edileceğini söyledi.

Hafızlık projeleriyle ilgili uygulamaların bulunduğu okullarda akademik anlamda başarı hikayesi yazabilen öğrencilerin olduğunu aktaran Fazilet Durmuş, "Gayemiz, sadece hafızlığı yaparak Kur'an-ı Kerim'i ezberinde tutmuş olmasın, Kur'an'ın emir ve hükümleri çerçevesinde Kur'an'ı yaşayan bir insan olsun. Çünkü Kur'an-ı Kerim bizlerin sadece hayatını nizam etmek için değil, aynı zamanda bilime kaynaklık ediyor." diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı ise nihai hedefin Kur'an-ı Kerim'i anlayıp onun mesajını kavramak ve hayata aktarmak olduğunu anlattı.

Çalıştayda, toplumda hafızlık eğitimiyle ilgili farkındalığın artırılması, hafızlık eğitimi alacak öğrencilerin normal eğitim süreçlerinin aksamaması için alınacak tedbirler, hafız adayı öğrencilerin ailelerine yönelik psikolojik destek ve rehberlik gibi konular ele alındı.