29.06.2021

Hafızlık tespit sınavı yapıldı.

Hafızlık tespit sınavı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen 2. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı 21, 29 Haziran 2021 tarihleri arasında Sakarya İl Müftülüğü hizmet binasında yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen komisyon Nazif Tiryakiol (Kocaeli Müftülüğü Şube Müdürü), Ebru Bostan (Geyve Müftülüğü Vaiz), Cuma Ali Deniz (Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Müftülüğü Şube Müdürü) tarafından yapılan Hafızlık Tespit Sınavı, sözlü/mülakat şeklinde gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan 195 Erkek ve Kız Hafız adayının başvurduğu Hafızlık Tespit Sınavı Koronavirüs önlemleri altında yapıldı.

Sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı kabul edilerek "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanacak.