07.07.2021

Mevlidi Nebi Yarışması Ödül Töreni Yapıldı.

Mevlidi Nebi Yarışması Ödül Töreni

Sakarya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Mevlidi Nebi Yarışması Ödül Töreni yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından düzenlenen ve Peygamber Efendimizi (s.a.s.)gençlerimize sağlam kaynaklardan tanıtmayı hedefleyen Mevlidi Nebi yarışması, Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşmişti.

Yarışmaya Sakarya Üniversitesinden katılan ve dereceye giren üç kız ve üç erkek öğrencimize ödülleri Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan ve Yalova İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı ve İl Gençlik Koordinatörlerimiz tarafından takdim edildi.

Serdivan Zehra Yazaroğlu Camii “Çok Amaçlı Salonunda” yapılan program salgın kurallarına dikkat edilerek gençlerin katılımı ile gerçekleşti.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program ödül takdimi, canlı ilahi dinletisi,  Kahoot yarışması ve ikram ile sona erdi.

Yarışmada İlk Üç dereceyi kız öğrenciler

1.         Ayşe Gümbürdek

2.         Zehra Ergin

3.         Sena Duman

Erkek öğrencilerde ise;

1.         Mahmud Akbulut

2.         Beşir Tokdemir

3.         Muhammed Nur Aktoprak

Dereceleri paylaştı.

Yarışmada birincilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tam altın, İkincilere ve üçüncülere Sakarya İl Müftülüğü tarafından çeyrek altın ve gram altın hediye edildi.

Kahoot Yarışmasında ise dereceye giren öğrencilere ise başkanlığımız yayınlarından ve farklı kitaplar hediye edildi.

(Kudüs ve Aksa Bünyamin Erul, Ayine Lamia Levent Abul Dünün Ardından Öyküler)