01.10.2021

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Basın Toplantısı düzenlendi

Sakarya İl Müftülüğünde Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Basın Toplantısı düzenlendi

Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilecek olan etkinliklerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın mensupları ile bir araya geldi.

İl Müftülüğü Mini Toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Başiş,

Koronavirüs nedeniyle bu yıl etkinliklerin ağırlıklı olarak yerel ve ulusal T V, radyo kanallar, sosyal medya araçları ve diğer dijital platformlar üzerinden gerçekleşeceğini ifade eden İl Müftüsü Başiş, "Diyanet İşleri Başkanlığımızca Ekim ayının ilk haftası 1986 yılından 2003 yılına kadar Camiler Haftası olarak, din görevlilerimizin camilerden bağımsız düşünülemeyeceğinden hareketle 2003 yılından itibaren de ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız 2011 yılından itibaren her hafta farklı bir tema işleyerek hafta içerisinde çeşitli etkinlikler ve faaliyetler icra ederek toplumumuzun her kesimine ulaşmaya çalışmaktadır.

2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasında “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konusunun ele alınacağını belirtti.

Bu yıl etkinlikler uzun süredir dünyayı etkisi altına alan salgın hastalıkla mücadele göz önünde bulundurularak ağırlıklı bir şekilde yerel ve ulusal TV, radyo kanallar, sosyal medya araçları ve diğer dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilecektir.

Haftamızın tüm görevlilerimiz, vatandaşlarımız, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını, bütün insanlığın bu salgın hastalıktan bir an önce kurtulmasını Rabbimizden niyaz ediyorum." diye konuştu.