06.10.2021

Teknofest'in Birincileri Sakarya Müftülüğünde Ağırlandı.

"Mobil Çelebi Modern Seyahatname" isimli projesiyle Türkiye birincisi olan gençler İl Müftüsü Hasan Başiş’le görüştü.

21-26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'te Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu "Mobil Çelebi Modern Seyahatname" isimli projesiyle Türkiye birincisi oldu.

Turizm Teknolojileri Yazılım Kodlama alanında danışman öğretmenleri Ayhan YAĞIZ öncülüğünde İbrahim Sait AKARÇEŞME, Faruk ÖZTÜRK ve Utku ALTINTAŞ'tan oluşan ekip kazandığı büyük başarı ile tüm Sakarya'yı ve tüm İmam Hatiplileri gururlandırdı.

Hasan BAŞİŞ makamındaki kabulde ilk olarak ekipten "Mobil Çelebi" uygulamasını dinledi.

Sonrasında söz alan Danışman öğretmen Ayhan YAĞIZ TEKNOFEST'e katılma sürecinden bahsetti. Ekibin salgın döneminde, sınırlı imkanlarla yaptığı hazırlıkta sekiz ay gibi kısa bir sürede sekiz farklı internet dilini öğrendiklerini, gece-gündüz çalışarak bu başarıya hazırlandıklarını ifade eden YAĞIZ hem kendisi hem de ekibi için en büyük destekçinin Okul Müdürü Mustafa BULUT olduğunu vurguladı.

Okul Müdürü Mustafa BULUT ise gençlere rehberlik edince ve onlara inanınca tahminlerin de ötesinde güzelliklerin nasib olduğunu belirterek okullarındaki proje sınıflarından bahsetti. Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hem fen ve sosyal bilimler hem de hafızlık olmak üzere iki proje kısmının olduğunu diğer öğrencilerin de farklı alanlarda başarılara imza attıklarını belirterek ekibe imam hatipli olmak hakkındaki düşüncelerini sorarak sözü gençlere bıraktı.

Ekip adına ilk söz alan Faruk ÖZTÜRK liselere giriş sınavında Sakarya'daki tüm liselere girecek başarıda bir puan almasına rağmen ailesinin yönlendirmesi ve kendi isteğiyle Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni tercih ettiğini ve bu tercihinden duyduğu memnuniyeti anlattı.

Faruk ÖZTÜRK'ün sınıf arkadaşı olan Utku ALTINTAŞ da Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ailesinin yönlendirmesiyle ve yine kendi isteğiyle kayıt yaptırdığını ve okulda Fen-Teknoloji sınıfının olduğunu öğrendiğinde mutluluğundan bahsetti.

Ekip adına son olarak söz alan İbrahim Sait AKARÇEŞME da ekip ve sınıf arkadaşları gibi, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni tercihinde ailesinin yönlendirmesinin olduğunu fakat hayırlısı için her daim dua ettiğini belirterek kendi tercihiyle imam hatip lisesine başladığını vurguladı.

Gençler, kayıt haftasında okulu ziyaret ettiklerinde Okul Müdürü Mustafa BULUT’un samimi ve yakın ilgisinden duydukları memnuniyeti ifade etti. Müdür Bey’in bu ilgi ve alakasının üç yıldır devam ettiğini görmelerini de ayrı bir güzellik olarak anlattılar.

Gençler sözlerini hem danışman öğretmenlerine hem de okul müdürlerine maddi ve manevi tüm destekleri için gönülden teşekkür ederek sonlandırdılar.

Ekibin aktarımlarını ilgiyle dinleyen İl Müftüsü Hasan BAŞİŞ gençleri, öğretmenlerini ve okul müdürünü tebrik etti. Kendisinin de Adapazarı İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu söyleyerek bu anlamlı ziyaretin anısı olarak gençlere altın ve Diyanet Yayınlarından kitap hediye takdim etti.