20.10.2021

İl Müftüsü Hasan Başiş Makedonya Üsküp'te

SOYDAŞLARA VEFA

Kuzey Makedonya’nın Başkenti Üsküp'te Mevlit Kandili dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi.

Mevlid Kandili münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen Kuzey Makedonya’ya giden Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş ve Kadıköy Osmanağa Camii İmam Hatibi Selçuk Dönmez Kuzey Makedonya’da Müşavirlik ziyaretinde bulunarak bir dizi etkinliğe katıldı.

İl Müftüsü Başiş, Kuzey Makedonya İslam Birliği Başkanı Hafız Şakir Efendi Fetahu’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Türkiye’de ve Kuzey Makedonya’da yapılan Din Hizmetleri ve faaliyetler karşılıklı paylaşıldı.

T.C. Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ile Kuzey Makedonya İslam Birliği Başkanlığı işbirliğinde, Üsküp Müftülüğü tarafından Başkent Üsküp'te, 17 Ekim 2021 tarihinde Mustafa Paşa Camiinde düzenlenen programda Aşr-ı Şerifler, Türkçe ve Arnavutça mevlit, ilahi ve kasideler okundu dualar edildi.

Gostivar Büyük Konferans Salonunda yapılan Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Hasan Başiş Ahde Vefa’dan bahsederek, "Biriniz kardeşini (Allah için) seviyorsa, ona sevdiğini söylesin." [Ebû Dâvud, Edeb 122]  Hadis-i Şerifini anlatıp sözlerini Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Türkiye’den gönderilen selamları ileterek tamamladı.

Her namaz vaktinde farklı bir ecdat yadigârı Murat Paşa Camii, Alaca Camii, Saat Camii ziyaret edilip, Sultan Murat Yiğitpaşa Türbesi, Harabatı Tekkesi, Boztivar Saat Kulesi gezildi.