27.10.2021

Ahilik Resim Yarışması ve Mevlidi Nebi Siyer Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sakarya İl Müftülüğünce 2021 Yılı Ahilik Haftası münasebetiyle Sakarya İli ortaokulları arası ‘Ahilik ve Helal Bilinci’ konulu resim ve video yarışması, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinde ise Mevlidi Nebi Haftası nedeniyle Siyer-i Nebi yarışması düzenlenmişti.

Düzenlenen Ahilik yarışması ile temelde Kur'an'a ve Hz. Peygamber (s.a.s)'in sünnetine dayalı prensipleriyle Anadolu'nun vatanlaşmasında, Osmanlı Devleti'nin kuruluşu ve bir cihan devleti olmasında büyük rolü olan Ahîlik teşkilatının önderliginde Hz.Peygamber'in ahlâkî değerlerinin toplum nezdinde özümsenmesi ve Ahilik teşkilatının kurucusu, esnaf/sanatkâr zümresinin piri, İslâm âlimi, tabip ve mutasavvıf Ahi Evrân-ı Velî'nin anılması amaçlanmıştı.

Mevlidi Nebi Haftası nedeniyle düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasıyla gençlere peygamber (s.a.v)’in ahlakı, yaşantısı, vefasını anlatmak amaçlanmıştı.

Her iki yarışmada dereceye giren öğrencilere, 27 Ekim 2021 Çarşamba günü İl Müftüsü Hasan Başiş başkanlığında, Cemil Meriç Lisesi Müdürü Mehmet Topaloğlu, Sakarya İl Müftülüğü Geçlik Kordinatörleri, Adapazarı Atatük Lisesi eski müdürü Resul Aslan beraberliğinde İl Müftülük makamında ödül töreni düzenlenerek yarışmaları kazanan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.