03.01.2022

Tashih-i Huruf Kursunda başarılı olan Kursiyerlere Katılım Belgeleri verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Cami ve Kur'an Kursu hizmetlerini yürüten İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticilerinin (Erkek ve Kadın) talim, tecvit, tashih-i hurûf ve mehâric-i hurûfla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun bir şekilde okumalarını sağlamak amacıyla Sakarya İl Müftülüğünce 11 Ekim-31 Aralık 2021 tarihleri arasında Talim ve Tashih-i Hurûf Hizmet İçi Eğitim Kursu açılmıştı.

Düzenlenen Kursa İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticisi olmak üzere toplamda 22 Kursiyer katıldı.

Kurs sonu yapılan sınavda başarılı olan İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara 30 Aralık 2021 Perşembe günü İl Müftü Yardımcısı Mustafa NURGÜN tarafından, Kur'an Kursu Öğreticilerine ise 31 Aralık 2021 Cuma günü İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza CİHAN tarafından Katılım Belgeleri verildi.