30.04.2022

Sakarya’da Gençlerle Yapılan İtikâf Programları Sona Erdi.

Sakarya İl Müftülüğünün gençlere yönelik projesi Cami Seni Bekliyor İtikâf programları sona erdi.

Kadir gecesine kadar muhtelif ilçe camilerinde uygulanan proje, Serdivan, Hendek, Arifiye, Söğütlü ve Ferizli ilçelerinde yapılan İtikâflarla son buldu.

İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin’in sorumluluğundaki projenin bu dönem il koordinasyonu, proje sahibi Uzman Vaiz Nagihan Koç, Din Hizmetleri Müdürü Ercan Balaban ve Din Hizmetleri Uzmanı Fuat Ak tarafından yürütüldü. İlçelerdeki koordinasyon ise İlçe Gençlik Koordinatörlükleri tarafından sağlandı.

İtikâf programlarında gençlere namaz, cami, tefekkür, zaman bilinci, sosyal medya gibi konularda sohbetler yapıldı. Hz. Peygamber’in (sav) hiç terk etmediği sünneti itikâf ve önemi hakkında bilgiler verildi.

İtikâf programlarını uygulayan Din görevlisi,  Vaiz, İmam-Hatip ve Müezzinlerin gayretli çalışmaları takdir topladı. İtikâflara katılan gençler, programlardan memnuniyetlerini dile getirerek camilerden ayrıldılar.