30.05.2023

Hacı adaylarına bilgilendirme ve tanışma toplantısı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı Hac organizasyonunda ilimizden Hacca gidecek olan hacı adaylarıyla “Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı” gerçekleştirildi.

30.05.2023 Salı günü Tozlu Cami’nde gerçekleşen toplantıya İl Müftüsü Mehmet Aşık, Kafile Başkanları, grup hocaları ve hacı adayları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hac ve Umre Şube Müdürü Sezai Beşir’in açılışını yaptığı toplantıda, İl Müftüsü Mehmet Aşık Hacı adaylarına bilgilendirme konuşması yaptı. Yapılan toplantıda Kafile Başkanları ve Din Görevlilerinin Hacılarla tanışması sağlanırken, kafilelerin uçuş planlamaları, yol öncesi hazırlıkların belirlenmesi, şehirden ayrılış programlarının düzenlenmesi gibi hususlar görüşüldü.

Kafileler iki (2) grup halinde hareket edecektir

1. Grup “20 ve 21. Kafile” 10 Haziran

2.Grup “26 ve 27. Kafile” 11 Haziran tarihlerinde İstanbul Havalimanından Medineye hareket edecektir.