02.06.2023

Sakarya’da TDV Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) organize ettiği “2023 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” Serdivan İlçesi Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.

Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısına Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman, İl Müftüsü ve TDV Sakarya Şube Başkanı Mehmet Aşık, il müftü yardımcıları, İlçe müftüleri, müftülük personeli, İl genelinde görev yapan din görevlileri ile Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, TDV’nin hazırladığı sinevizyon gösterimi ile devam etti.İl Müftüsü ve TDV Sakarya Şube Başkanı Mehmet Aşık’ın yaptığı açılış konuşmasında, “2023 yılı TDV Vekâletle Kurban Organizasyonu tanıtım toplantımızı siz değerli din görevlimizin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Din görevlilerimizin gayretleri sonucu, necip milletimizin hayırseverlerin vereceği vekâlet kurbanları ile, mazlum ve mağdur gönül coğrafyamızdaki Müslüman kardeşlerimize el uzatılmasına vesile olacağız. Bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedeli yurt içinde 5950, yurt dışında 2750 lira olarak belirlenmiştir.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman ise, “Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar” gayesiyle yola çıkan TDV’nin hem ülkemizde, hem de bütün dünyada iyiliğin sembolü bir kuruluş haline geldiğini söyledi.Başkan Akduman, “TDV sayesinde dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine, hiçbir inanç ve ideoloji farkı gözetmeksizin ali cenap hayırsevelerimizin yardım elini uzatmaktayız. Vakfımız; eğitimden barınma imkanına, gıdadan sosyal yardıma, yetimhanelerden cami inşasına kadar birçok alanda çalışmalar yürütmekte, yeryüzünün her köşesinde afetlere, işgallere, savaşlara maruz kalan çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına koşmaktadır. Malumunuz Vakfımız, 1993 yılından beri vekâletle kurban organizasyonu icra ediyor. Bağışların teslim alınmasından kurbanların kesimine ve dağıtımına kadar organizasyonun her aşaması titizlikle takip edilmektedir. Necip milletimin vekalet kurbanlarını 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli on bir ilimizi etkileyen deprem bölgesi başta olmak üzere, mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız. TDV olarak bu yıl vekâlet yoluyla kurban organizasyonuna PTT ve anlaşmalı bankalar  üzerinden müracaatın son günü 27 Haziran, Müftülüklere müracaatın son günü ise 28 Haziran’da sona erecektir. Bağış yapmak isteyenlerin vatandaşlarımız,  www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilecekleri gibi il ve ilçe müftülüklerine, cami görevlilerine, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekâlet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirebilir.” diye konuştu.

Program hediye takdimi ile sona erdi.