10.08.2023

İki ay üstüste münhal kalan kadrolar

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI SINAV YÖNETMELİĞİNİN 18/A MADDESİNİN 1/Ç MADDESİ UYARINCA İLİMİZE BAĞLI İLÇELERDE 2023 YILI TEMMUZ VE AĞUSTOS  AYLARI SINAVLARI İÇİN İLAN EDİLDİĞİ HALDE TERCİH EDİLMEDİĞİNDEN 2 AY ÜST ÜSTE BOŞ KALAN D GRUBU (KÖY) CAMİ KADROLARI VE NAKLEN ATANMAK İSTEYENLERİN BAŞVURU ŞARTLARI AŞAĞIYA ÇIKARTILMIŞTIR.

BAŞVURUDA BULUNABİLMEK İÇİN

1- Süresi geçmemiş (2022,2023) MBSTS puanı en az 50 olmak,

2- a) Kadrolu atananlar için; adaylığı kalkmış olmakla birlikte naklen atanabilmek için gerekli olan asgari hizmet süresini (il içi 6 ay, iller arası 2 yılı) tamamlamış olmak,

b) Sözleşmeli atanıp kadroya geçenler için; iller arası atanabilmek için sözleşmeli olarak fiili (Askerlik, ücretsiz izin vb. hariç) 4 yıl çalışmış olmak,

GEREKLİ BELGELER

1- Görevli bulunduğu Müftülükçe onaylanmış Hizmet Cetveli,

2- MBSTS Puan çıktısı,

3- Dilekçe. (Atanmak istediği yeri belirtilmeden... “2 ay ilan edildiği halde tercih edilmediğinden boş kalan, D grubu olup ilçe merkezinde olmayan (eski durumu köy) camii imam-hatip kadrolarından herhangi birine naklen atanmak istiyorum” şeklinde başvuruda bulunulmalı, aksi halde aynı camiyi 2 kişinin talep etmesi halinde - tek talipli olmadığından - camiye sınavsız atama yapılamaz. Bu sebeple, cami ismi belirtilen müracaatlar değerlendirmeye alınamayacaktır.)

BAŞVURU ŞEKLİ

1- Başvurusunu, istenilen evraklarla birlikte münhal kadronun bulunduğu ilçe müftülüğüne personel tarafından şahsen yapılacaktır. (Başkası adına yapılan,mektup, posta, e-posta ve Faks vb. ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.)

2- Konuyla ilgili başvurular 10/08/2023 Perşembe günü başlayıp, 17/08/2023 Perşembe günü mesai bitiminde sona erecek, Müracaatta istenilen evrak, bir üst yazı ekinde,  18.08.2023 tarihi mesai bitiminden önce müracaat edilen ilçeler tarafından, Eylül ayı sınavında ilan edilmemesi maksadıyla EBYS sisteminden İlimiz Müftülüğüne mutlaka iletilmiş olması gerekmektedir.

ATAMA USULÜ

İlçe Müftülüklerince 2 ay üst üste veya daha fazla süreli dolmayan ilçe merkezi dışında (eski durumu köy olan) D grubu camilere atanmak için başvuruda bulunanların belirttikleri nakil sebepleri de dikkate alınarak Ses, Sada ve Kıraat, bakımından iyi olandan başlanılmak üzere nakli uygun görülenler atanır. Yukarıda belirtilen hususlarda eşitlik olması halinde sırasıyla MBSTS Puanı yüksek olana, görev yılı fazla olana, hafız olana, öğrenim durumu yüksek olana öncelik verilerek,  uygun görülenlerin atama teklifi ilçe müftülüğünce il müftülüğüne gönderilerek il müftülüğünün onayladığı adayların ataması yapılacaktır.

Not: İlanda Belirtilen tarihlerde yapılan başvurular, aşağıdaki (D) grubu cami kadrolar için olup, bundan sonra, ilan edilecek kadrolar için geçerli olmayacaktır. Şartları tutup ta her hangi bir sebeple yerleşemeyenler, sonraki aylarda (D) Grubu eski durumu köy olan ve münhal olup, iki ay ve üzeri boş kalması ve ilan edilmesi halinde yeniden başvuruda bulunabileceklerdir.

İlgililere duyurulur.

SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ