27.02.2024

2024 Yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

Sakarya’da İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şubesi ev sahipliğinde bir dizi Zekat Bilgilendirme Toplantıları düzenledi. İlki SAÜ Turgut Özal Kongre Merkezinde  gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Konferans Salonunda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “tüm ibadetlerde olduğu gibi zekat ibadetinde de topluma rehberlik ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile hayırsever vatandaşlarımızın zekatlarını yurt içinde ve yurt dışında geniş kitlelere ulaştırmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle Müslüman kardeşlerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışma konusundaki çabalarına köprü görevi görüyoruz. Aşık, ayrıca Zekatın sosyal açıdan İslam toplumunun temel yapı taşı olduğuna işaret ederek Zekat, sosyal, ahlâki, iktisadi yönleri olan çok yönlü bir ibadet olduğunu ifade etti. Akabinde konuyla alakalı detaylı bir sunum gerçekleştiren Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında sürdürmüş olduğu çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

Kondi, “Zekat ve İnfak konusuna değinerek; Zekat; zengin ve fakir sınıflar arasındaki yardımlaşmanın ibadet halini almış şeklidir. İyiliğe erişmenin en önemli şartlarından birisi; zekattır. Zekat; insandaki hırs ve cimrilik gibi kötü huyları gidererek, yerine cömertlik, iyilik, merhamet ve hayırseverlik gibi güzel huyları yerleştiren bir ibadettir. Zekat en çok istismar edilen bir konudur, bunun önlenmesi için de el birliği ile çalışmalıyız. Bizler din görevlileri olarak toplumu diğer konularda olduğu gibi zekat ibadeti ve önemi hakkında da bilgilendirmek, insanlara zekatlarını nasıl ve nerelere vermeleri gerektiğini doğru anlatmakla sorumluyuz. Bu hizmetlerin yürütülmesinde din görevlilerin çok önemli rolleri olduğunu belirterek katkı sağlayan personele teşekkür etti”.

Bu toplantıların ikincisi ise Sakarya Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe müftüleri başta olmak üzere Zekat koordinatörleri katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Dr. Kondi zekat ile alakalı bir sunum yaptı.

Bu toplantıların üçüncüsü ise

Akşam saat 20:00’de Sakayalı iş insanlarının katılımıyla Serdivan Hacı Zehra Yazaroğlu Cami’nde gerçekleştirildi. Son olarak iş insanlarına Zekatı ibadetinin önemi ve doğru yerlere sarf edilmesi hakkında bilgi verdi.