20.03.2024

Müftü Aşık, gençlerle iftar sevincini paylaştı

İl Müftüsü Mehmet Aşık Sakarya Üniversitesi Kampüs Cami Külliyesinde düzenlenen iftar programına katıldı.

Yaklaşık 1200 üniversiteli öğrencinin katılımı ile gerçekleşen iftar programına iştirak eden İl Müftüsü Mehmet Aşık, gençlerle birlikte iftar yaptı.

İftardan önce gençlere hitap eden Aşık, "Sizlerin, ailelerinizin ve islam âleminin Ramazan-ı Şerif-i mübarek olsun. Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan, manevi kazancı yüksek, onbir ay’ın sultanı Ramazan ayına kavuşup ta mazereti olmayan her Müslümanın  oruç tutması gerekmektedir.  Peygamberimiz (sav) 'Kim Allah’a inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.' buyurmaktadır. Oruçlarımız, günahlarla kirlenen kalplerimizin yeniden tertemiz fıtratına dönmesine bir vesile olmalıdır. İmsak ve iftar arası bedenimizi yemeden içmeden uzak tuttuğumuz gibi bu mübarek ay, bizler için bir ömür boyu Rabbimizin haram kıldığı tüm çirkinliklerden uzak kalmayı sağlayan bir zaman dilimi olmalıdır." dedi.

Yatsı  Namazını ve teravih namazını kıldıran Aşık, namazın akabinde çocuklarla buluşarak onlara ikramlarda bulundu