03.05.2024

2024 Yılı Hac Eğitim Semineri Düzenlendi

Sakarya İl Müftülüğü tarafından Adapazarı Şeyh Edebali Camii'nde 2 gün boyunca "Hac Hazırlık Kursu" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, İslam’ın beş şartından biri olan Hac ibadetinin kendine has meşakkatli bir ibadet olduğunu belirterek kutsal yolculuk boyunca sabır temennisinde bulundu.

Programda İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Hac ve Umre Şube Müdürü ile İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen doktor tarafından hac menasiki, yapılan sunumlar ve uygulamalı eğitimler eşliğinde hacı adaylarına önemli bilgiler aktarıldı.

Hac Hazırlık Kursu, hacı adaylarının kafile görevlileri ile bir araya gelerek tanışma ve bilgilendirmesi ile sona erdi.