02.07.2018

Sakarya ADRB Hizmetiçi Eğitim Seminerinin 2. Etabı Tamamlandı

Sakarya İl Müftülüğü ADRB hizmet içi eğitim seminerinin ikinci etabı 25-29 Haziran tarihleri arasında, İl Müftülüğü Toplantı Salonunda düzenlendi. Seminere Adapazarı, Serdivan, Erenler, Arifiye, Karasu, Kaynarca, Geyve ve Hendek ilçelerinde görev yapan 25 Kur’an Kursu öğreticisi katıldı.

ADRB hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve aileye yönelik çalışmaları güçlendirmek amacıyla düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde; teknoloji ve medyanın kıskacında aile, çocuk ve ergenlik dönemi din eğitimi, bağımlılığın önlenmesinde koruyucu hizmetler, engelli bireylerin hakları ve engelsiz iletişim, çocuk eğitimi ve çocuk gelişimi, kadın sağlığı, bireyi tanıma ve anlama teknikleri, gençlik dönemi ve inanç krizleri ile ailede manevi değerler gibi konular; Başkanlık Müşaviri Ömer Aydın, İl Müftü yardımcısı Hatice Sümer, Uzman Psikolog Gülnur Er, DİB ADRB Vaizleri Kevser Akyıldız , Selcan Nebioğlu ve Uzman İmam Hatip Mustafa Aydın tarafından sunuldu.

Seminerin sonunda İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer bir konuşma yaparak bu çalışmayı organize eden Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörlüğüne ve semineri ilgi ile takip eden kursiyerlere  teşekkür etti.