29.11.2018

Sakarya’da “Aile Okulu Formatörlüğü” Projesi Başlatıldı

Sakarya İl Müftülüğü,  “Aile Okulu Formatörlüğü” projesini başlattı.

İl Müftüsü İhsan Açık’ın desteği ile İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer tarafından hazırlanan “Aile Okulu Formatörlüğü” projesinin eğitim aşaması kapsamında, kadın ve erkek vaizden oluşan 18 kişilik kadroya bir dizi seminer verildi.

28 Kasım Çarşamba günü saat 09.00’da başlayıp akşam saat 17.00’ye kadar devam eden söz konusu seminerler,   İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Seminer, İl Müftüsü İhsan Açık’ın açılış konuşması ve “Din Hizmetlerinde Süreklilik-Verimlilik İlişkisi Açısından Kurumsallaşmanın Önemi” konulu sunumuyla başladı.  Dört oturumdan oluşan seminerde, İl Müftü Yrd. Hatice Sümer, “Medya Kıskacında Birey ve Aile”;  Avukat Leyla Ekmen Epözdemir “Çocuk İhmal Ve İstismarı”;  SAÜ İlahiyat Fak. İslam Hukuku Öğ.Üyesi Doç. Dr. Soner Duman, “İslam Hukuku Aile Meseleleri” konulu sunumlarını yaptılar.

Katılımcıların memnuniyetlerini ifade ettikleri seminer, İl Müftü Yrd. Faruk Güneş ve İl Müftü Yrd. Hatice Sümer’in kursiyerlere katılım belgesi takdimi ile son buldu.