30.11.2018

‘Sakarya Gönül Sohbetleri’ Başladı

‘Sakarya Gönül Sohbetleri’ etkinlikleri kapsamında organize edilen Konferans programlarının ilki, Sakarya Konferans Salonunda yapıldı.

Sakarya Müftülüğü’nce gerçekleştirilen Programa; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adem Apak konuk olarak katılarak konferans verdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Konferans Programında Sakarya Müftüsü İhsan Açık bir konuşma yaptı.

Daha sonra ise Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Adem Apak, salonun tamamını dolduran davetlilere ‘Ashab-ı Kiram’ konulu bir konferans verdi. Apak konuşmasında “Siyer sadece bir ders değil, her Müslümanın bilmesi, öğrenmesi ve anlaması gereken bir vazifedir. Çünkü Siyer-i Nebi’yi ve Hz. Peygamber (Sas)’i bilmeyen tanımayan iyi bir Müslüman olamaz. Ashab-ı Kiram dini, Kur’an’ı, Müslümanlığı ve hayatı Sevgili Peygamberimiz (Sas)’den öğrenmiştir.” ifadelerine yer verdi

Davetlilerin büyük ilgi gösterdiği Programa; Sakarya il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, il genelinde görev yapan din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri ile çok sayıda davetli katıldı.