01.03.2019

“Hadisler Ekseninde Çevre Bilinci” Kitabı, Yazarı Prof.Dr. Huriye Martı İle Müzakere Edildi

Nitelikli bir kitap okuru olmak, bilgiyi içselleştirmek ve onu hayatımıza katıp pratiğe dönüştürebilmek gayesiyle, Sakarya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kitabı Oku, Yazarıyla Müzakere Et” etkinliğinin bu ay müzakere edilen kitabı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın ‘Hadisler Ekseninde Çevre Bilinci’ adlı eseriydi. Kitabın mütalaasına birçok kitapsever katıldı.

Müzakere programı 28 Şubat 2019 Perşembe günü saat 10.30’da, Sakarya İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. İl Müftüsü İhsan Açık’ın açılış konuşması ile başlayan programın sunuculuk ve moderatörlüğünü Uzman Vaiz Kudret Çimen yaptı.

Konuşmasına bir kitabının okunarak müzakere edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Prof.Dr. Huriye Martı, insanın çevresine karşı sorumlu olduğunu vurguladı. Tabiat merkezli felaketin boyutlarının korkunç oluşunun altını çizen Martı, felaketi geciktirecek öğelerden birinin felaketin önlenebileceğine olan inanç olduğunu ve insanın ancak içinde yaşadığı çevre ile aktif, dengeli ve diyalojik bir ilişki kurduğunda ekolojik krizin çözülebileceğini anlattı.

Müzakerenin ardından, Sakarya İl Müftüsü İhsan Açık tarafından DİB Yardımcısı Prof.Dr. Huriye Martı ’ya hediye takdim edildi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nu da ziyaret eden Prof.Dr. Huriye Martı, vaizlerle sohbet etti.