11.07.2017

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMLARI

Diyanet İşleri Başkanlığımızın 15 Temmuz Programları ile ilgili yayınlamış olduğu genelge doğrultusunda " EZANLARI SUSTURAN DARBELERDEN, DARBELERİ SUSTUTAN SALALARA" şiarıyla 15 Temmuz 2016 tarihinin sene-i devriyesi olması sebebiyle;

Tüm yurt genelinde olduğu gibi ilçemizdede şehitlerimizi anma programı yapılmıştır.

İlk olarak 11 Temmuz 2017 Salı günü saat 11:00 de İlçe Kaymakamımız Cihat KOÇ, Belediye Başkanımız Tacettin ÖZKARAMAN ve İlçe müftü Vekilimiz Ali ŞAHİN ile birlikte Daire aimirleri, Siyasi Parti temsilcileri, Muhtarlar, Din görevlilerimiz ve vatandaşların katılımlarıyla İlçe mezarlığında metfun bulunan şehit kabirleri ziyaret edilmiş ve Kuranı Kerim okunarak dua edilmiştir.

Ayrıca 11 Temmuz 2017 Salı Günü İlçemiz Merkez Aşağı Camiinde Öğle Namazından önce, Bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimizuğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen mevlidi şerif okunmuştur. mevlidi şerif sonrası İlçe Müftü Vekilimiz Ali ŞAHİN dua yapmıştır.

Hafta boyunca 15 Temmuz şehitlerini anma ve Başkanlığımızca planlanan programlarımız devam edecektir. 14 Temmuz Cuma Günü Tüm Camilerimizde cuma namazı öncesi Kuranı Kerim Tilaveti programları ve Başkanlığımızca okutulan 100 bin hatimin duası yapılacaktır.