03.03.2017

YENİ MÜFTÜLÜK SİTESİ

İlçe Müftümüz Faruk GÜNEŞ, yeni yapılacak olan Müftülük sitesi ile ilgili açıklamalarda bulundu;

Yıllardır yapımı çeşitli sebeblerden dolayı tamamlanamayan Müftülük sitesine ait kaba inşaatın yapımı için Müftülüğümüzce çalışma başlatılmış, öncelikle hali hazırdaki binanın durumu değerlendirilmiş ve gerekli mercilerle görüşülerek binanın durumu gözden geçirilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda inşaatın beton değerlerinin özelliğini yitirdiği ve beton içerisinde  bulunan demirlerin cürümeye başlamış olduğu tespit edildiğinden dolayı yıkılmasına karar verilmiştir.

Müftülük sitesine ait tek katlı kaba inşaat yıkılmış ve Binanın tekrar yapılabilmesi için çalışmalarımız hızlandırılmış ve İlçemizin tarihi dokusuna uygun bir proje hazırlanmıştır. Hazırlanan proje Anıtlar kurulunun onayına sunulmuş ve Anıtlar Kuruluncada onaylanmıştır. İçerisinde Kur'an Kursu, Dini yayınların sergilenip satışının yapılacağı, okuma salonu bulunan, konferans salonu gibi bir çok hizmetin verileceği Müftülük hizmet binamız şekillenmeye başlamıştır.

Müftülük Hizmet binası ile ilgili bizlere katkıda bulunan ve projemizin bu aşamasına gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemize daha iyi hizmet vermek üzere yapmayı planladığımız çok amaçlı Müftülük Sitesi ve Kuran Kursunu bir an önce tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir.