12.07.2016

Taraklı Müftülüğü

İlçemiz Müftülüğü 1988 yılında İlçedeki hizmetlerine başlamış olup, halkımızı itikad, ibadet ve ahlak konularında aydınlatmaya devam etmiş, milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin kalkınması yolunda tüm imkânlarını kullanarak, mevcut imkânlardan azami ölçüde faydalanma cihetine gitmiştir.

Hizmetin yaygınlaşması amacıyla, İlçe Merkez ve Mahalle camileri merkezi vaaz sistemine dâhil edilmiştir. İlçe merkezinde ve mahallelerinde ezanlar görevli personel tarafından okunmaktadır. Personel Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu Hizmet içi Eğitim Kurslarına ve seminerlere katılmaktadır. Personelimizin az olmasından dolayı son iki yıldır mahallinde hizmet içi eğitim kursu düzenlenmemiştir.

1996 yılında yapımına başlanıp çeşitli sebeplerden dolayı tamamlanamayan Ulucami Mahallesinde vakfımıza ait arsa üzerindeki Müftülük Hizmet binası ve Kuran kursu inşaatımız başlatılmış ve 2020 Eylül ayı itibarı ile hizmet vermeye başlamıştır.

İlçemizde tüm camilerin yönetim ve denetimi Müftülüğümüze aittir. Müftülüğümüzün yönetim ve denetimi dışında cami yoktur.

İlçe merkezinde 8, Mahallelerde 29 cami olmak üzere toplam 38 cami vardır. Camilerin 37’i kadrolu,

Ayrıca Karagöl yaylasında yaz aylarında hizmet veren ( E ) sınıfında bir camimiz daha mevcuttur genel toplam cami sayımız 38 olup, yayla Mahallelerinin Camii İmam-hatipleri ve müftülüğümüz daire hizmetlerinde görevli personelimiz arasında mübadeleli olarak hizmet yürütülmektedir.

Müftülüğümüzde kadro sayısı 49 olup, dağılımı şöyledir.

1 - 1 Müftü      ---      : İhsan KURT

2 - 1 Vaiz  -----------  :   Tanju REİS

3- 1 Vaize---------     :

3  -  1 VHK.İşl.-----     : İsmail BULUT,

4-    1 VHK:İşl.------    : İsmail DİRİ

5-    1 Şoför ---------     : Mehmet YILMAZ

6-    1 Hizmetli------     : İsmail ALP

7-    4 Kadrolu Kur’an Kursu Öğreticisi ( Bayan)

8-    5 Müezzin Kayyım

9-     30  İmam-Hatip

Olmak üzere faal çalışan 41 kişi bulunmaktadır.

7 imam Hatip Kadrosu

1 Kuran Kursu Öğreticiliği münhaldır

Toplam Kadro sayısı 49 dır.

Ayrıca;

Münhal bulunan 3 Camimizde İşkur’dan görevli 3 geçici İmam Hatip görev yapmakta,

İki Kuran Kursumuzda da 2 fahri Kuran kursu öğreticisi ek ders ücreti karşılığı görev yapmaktadır.

Müftülüğümüze bağlı toplam 38 Camimiz Bulunmaktadır. 37 Cami Kadrolu 1 Camimiz (Karagöl Yayla Camii) E grubu olduğu için kadrosuzdur.

İlçe Merkezinde 2 adet birisi 4-6 Yaş grubu ve Mahdumlar Mahallesinde bir Kuran Kursu olmak üzere toplam 3 adet Kur’an Kursumuz faaliyet göstermektedir.

Müftülük hizmetlerine yardımcı olmak maksadıyla kuruma bağlı olarak faaliyet gösteren Türkiye Diyanet Vakfı Taraklı Şubesi vardır. Müftülük hizmetlerinde, irşad hizmetlerinde, kırtasiye, yakacak ve hayır hizmetlerinde, Mahallelere yapılan cami yapımı konusunda ilgili vakıf imkânlarından yararlanılmaktadır. Ayrıca Vakfın mülkiyetine ait bir hizmet aracı bulunmaktadır.