17.03.2019

ÇANAKKALE RUHU KONULU KONFERANSIMIZA YOĞUN İLGİ

Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde İlçe Müftülüğümüzce Belediye düğün Salonunda saat 14:00 de Ankara İl Müftü Yardımcısı Sayın Fazlı MUTLU hocamızın sunumları ile Çanakkale Ruhu Konulu konferansımız halkımızında katılımları ile gerçekleşti. Programa Belediye Başkan vekili Hakkı DEĞİRMENCİ, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa KARADAŞ, Geyve İlçe Müftüsü Sayın Rahmi YİĞİT, Muhtarlar Derneği Başkanı Harun GÜNDÜZ, Daire Müdürleri, Müftülük Personeli ve vatandaşlarımız katıldı.
Sunuculuğunu Hark Mh. Camii İmam Hatibi Enes GÜREL'in yaptığı Programımız Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başladı ve daha sonra Hark Mahallesi Killer Camii İmam Hatibi Abdurrahman Uğur EBE nin Kuranı Kerim tilaveti, İlçe Müftü Vekilimiz Veysel ARAN'ın açılış konuşması ve ardından Hark Mahallesi Gündüzler Camii İmam Hatibi Selahattin ŞAHBAL'ın Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okumasıyla devam etti.
Ankara İl Müftü Yardımcısı Sayın Fazlı MUTLU'nun konferans vermek üzere sahneye çıktığı programda Çanakkale Ruhuna vurgu yapılarak Geçmişten günümüze Şehitlerimizin Vatanımız için mukaddesatımız için mücadele gösterdikleri, Çanakkalede şavaşan kahramanlarımızın geri dönmeyeceklerini bilerek mücadele ettiklerini ve şehit olduklarını anlatan MUTLU, Bu iman, bu vatan sevgisi nasıl ki Çanakkale de ortaya kondu ise 15 Temmuzda da aynı vatan sevgisi ve iman gücü ile yine vatanımızın savunulduğu ve bu milletin evlatlarının  ne kadar kahraman olduğuna dikkat çekildi.
Bu birlikteliğimizin ve beraberliğimizin devam etmesi için önce ailenin korunması gerektiği ve ailede evlatlarımıza vatan millet sevgisinin anlatılması gerektiğine vurgu yapıldı. Bu bağlam da annelerimize bayanlarımıza ne kadar görev düştüğü ifade edildi. Konferansı heyecanla dinleyen misafirlerimizin Konuşmacı Fazlı MUTLU'nun anlatımından büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler ve konuşmasını sık sık alkışladılar.

Program sonrası Taraklı Belediye Başkan Vekili Hakkı DEĞİRMENCİ Konuşmacıya Hediye olarak Taraklı Tablosu takdim etti. İlçemizde Müftü vekili olarak görev yapan Geyve İlçe Müftümüze ise yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı İlçe Jandarma Komutanımız tarafından Hediye takdimi yapıldı.