19.04.2017

Peygamber Aşığı Karapürçeklilerin Coşkusu Görülmeye Değerdi

Sakarya Müftüsü V. Yunus Acar, ‘Son Peygamber Hz. Muhammed (Sas) ve Güven Toplumu’ konulu bir konferans verdi.

2017 yılı Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Karapürçek Müftülüğü’nün daveti üzerine, Karapürçek’te düzenlenen Kutlu Doğum Programı’na konuşmacı olarak katılan Sakarya Müftüsü V. Yunus Acar, Son Peygamber Hz. Muhammed (Sas) ve Güven Toplumu’ konulu bir konferans verdi. Karapürçeklilerin büyük ilgi gösterdikleri Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Karapürçek Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun açılış konuşması ile devam eden Programda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Kutlu Doğuma özel olarak hazırlanan ‘İnsanlık İnsana Emanet’ Sinevizyon gösterimi ve gül takdimi yapıldı.

Programda daha sonra konferans bölümüne geçildi. “Son Peygamber Hz. Muhammed (Sas)’in Kutlu Doğumu’nun 1446. yıldönümünün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olması” temennisiyle katılımcıların haftalarını tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Müftü V. Yunus Acar konuşmasında,Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin miladi yıldönümü olan yeni bir Kutlu Doğum Haftasına daha girmiş bulunuyoruz. Kutlu Doğum Haftası, Diyanet İşleri Başkanlığımızın tamamen kendi insiyatifi ile başlattığı ve 1989 yılından beri kutladığı bir haftadır. Kutlu Doğum Haftası, mümin gönüllerde Peygamberimize duyulan muhabbetin artmasına, onun insanlığa takdim ettiği güzelliklerin daha iyi anlaşılmasına vesile olan bir faaliyettir. Bu hafta, hicri takvime göre idrak ettiğimiz mevlid kandilimizin bir alternatifi değildir. Tarihte “selam ve eman yurdu” olarak bilinen İslam beldeleri bugün ahlak ve hukuk tanımayan karanlık ve kuralsız savaşların pençesinde tarumar edilmektedir. İşte bu gerekçelerle Diyanet İşleri Başkanlığımızca 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası teması “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlenmiştir. Bütün peygamberlerin ortak gayesi, tevhid inancını insanlığa duyurmaktır. İmanı gönüllere yerleştirmektir. İman ile gönülleri, zihinleri, bedenleri, şehirleri, ülkeleri emana, yani güvene kavuşturmaktır. İnsanlara canın, inancın, neslin, malın ve haysiyetin emniyette olduğu huzurlu bir toplum takdim etmektir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz (s.a.s)’in de, hayatı bu uğurda mücadele ile geçmiştir. O, iman ile emân; mümin ile güvenilir olmak arasında sımsıkı bir bağ kurmuştur. Mümini ‘Elinden ve dilinden insanların güvende olduğu kişi’ olarak tanımlamıştır.” dedi.

İl Müftü V. Yunus Acar konuşmasınıBugün emin peygamberin ümmeti olarak bizlere düşen de güvenilir müminler olmaktır. Eğer bizler güvenilir müminler olursak işte o vakit Rabbimizin emanı, himayesi bizimle olur. O, bizi her türlü korku ve hüzünden, endişe ve kederden korur. Eğer bizler güvenilir müminler olursak işte o zaman hanelerimiz, işyerlerimiz, mahallelerimiz, şehirlerimiz, ülkemiz ve dünyamız güvende olur. Zira güvende olan bir dünya ancak güvenilir insanlar, emin müminler eliyle inşa edilecektir. Unutmayalım ki; din güvendir. Mümin güvenilendir. İnsanlık insana emanettir.” ifadeleriyle tamamladı.

Programın sonunda tüm katılımcılara Kutlu Doğum Aşı ikramı yapıldı. Ayrıca ‘Anahatlarıyla Ehl-i Sünnet Akaidi’ kitabı hediye olarak takdim edildi.