09.04.2019

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ Serdivan Diyanet Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptı

Başkan Ali Erbaş Serdivan İlçe Müftülüğü’ne bağlı Serdivan Diyanet Gençlik Merkezinin açılışını yaptı.

Açılış Programına Sakarya Valisi Ahmet Hamdi NAYIR, Serdivan Kaymakamı Muhsin ÇATMADIM, Sakarya İl Müftüsü İhsan AÇIK, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İlyas SERENLİ, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve Gençlik Merkezinin yerini tahsis eden Hüseyin ESER katıldı.

Başkan Erbaş açılışta yaptığı konuşmada gençliğin önemine vurgu yaparak, “Millet olarak gençliğimize ne kadar önem verirsek, gençlerimizin İslami ilkeler doğrultusunda yetişmesine ne kadar önem verirsek geleceğimizden o kadar çok emin oluruz” dedi.

Serdivan Diyanet Gençlik Merkezi’nde gençlere yönelik yapılacak çalışmalara değinen Başkan Erbaş, “Gençlerimiz burada hocalarından güzel sohbetler dinleyecekler, birbirleriyle tanışacaklar. Sakaryamızda en önemli ilim, irfan, bilgi ve hikmet merkezlerinden birisi olacak” diye konuştu.

Açılışın ardından Başkan Erbaş, Vali Ahmet Hamdi Nayir’le birlikte gençlik merkezinde incelemelerde bulundu. Başkan Erbaş daha sonra Serdivan İlçe Müftüsü Ömer YAY'dan Gençlik Merkezi çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.