21.10.2023

Muhteşem İcazet Merasimi

75 Hafızımıza Muhteşem İcazet Töreni

İlçe Müftülüğümüzce 21 Ekim 2023 Cumartesi günü 75 Hafızımız için "Hafızlık İcazet Merasimi"yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Kubbeli Yeni Camii'nden Gazi Süleyman Paşa Camii'ne kadar hafızlarımız ve çok sayıda vatandaşımız yürüyüş yaptılar.

İlçemiz; Gazi Süleymanpaşa, Müderris Hacı Rızvan Efendi, Topağaç Mahallesi, Taşburun Mehdi Hoca, Kuran Kursları ve Karaçalılık Camii'nde hafızlıklarını tamamlayan 75 öğrencimiz için bugün düzenlenen hafızlık icazet Merasimi'ne vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.

Programa; Konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları inceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman ŞAHİN, Reisül Kurra Mustafa DEMİRKAN, Akyazı Kaymakamı Sayın Mustafa İkbal Eşki, Sakarya İl Müftümüz Sayın Mehmet Aşık, 22 ve 23.dönem Sakarya Millet Vekili Sayın Recep Yıldırım, Sakarya üniversitesi İlahiyat Fakültesi DekanıProf. Dr. Sayın Ahmet BOSTANCI,ATSO Başkanı Sinaşi BAYRAKTAR, Bolu İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, Düzce İl Müftüsü Osman AYDIN, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Sayın Ziya Cevherli, Akyazı Belediye Başkanı Sayın Bilal Soykan, Başkan Yardımcıları Mehmet ÖZTÜRK, Mehmet ÇAKMAK, Şeyh'ül Kurra Muhammed Nurullah DİNDAR, Kıraat Eğitim Merkezi Dernek Başkanı Celal HARPUTOĞLU, Ak Parti İlçe Başkanı Mesut EKREM, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ayhan ARSLAN, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Naim YOLCU, Düzce İli Çilimli Müftüsü Mehmet Ali YİĞİT, Muhtarlar Derneği Başkanı, Ahmet SAVAŞ, emekli İlçe Müftüleri Mehmet ŞENOKUR, Metin TOMURCUK, Muharrem BİLGİÇ, Ayasofya'i Kebir Camii Müezzin Kayyımları Rıdvan Akbaş, Şükrü Asıleren, Ömer Özgül, İstanbul Beyazıt Camii İman Hatibi Mehmet DUMAN, İlçemizin kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşlarımız, Kur'an Sevdalıları katıldı.

Program: Kuran'ı Kerim tilaveyle başladı. İlçe Müftümüz Sayın Kamil Özcan Demir'in selamlama konuşmasının ardından, açılış konuşmasını İl Müftümüz Sayın MEHMET AŞIK yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin hocamızın gönülleri feth eden konuşmasının ardından, ülkemizin seçkin Kurra hafızları Kur'an'ı Kerim tilavetinde bulundular. İcazet alan hafızlarımızın Kur'an'ı Kerim tilavetinin ardından, Reis'ül Kurra Mustafa Demirkan hoca efendi tarafından dua edildi.

Yapılan duaların ardından icazet alan öğrencilere belge ve hediye takdiminde bulunuldu, sonrasında İkindi namazı eda edildi.

Namazın ardından merasime katılan vatandaşlarımıza yemek ikramında bulunularak program sona erdi.

İlçe Müftümüz Sayın Kamil Özcan Demir; programa teşrif eden tüm katılımcılara şükranlarını arz etti.