Geyve Müftülüğü

20.04.2020

MURAT OKUYAR

21.01.1981 tarihinde Şebinkarahisar’da doğdu. Orta öğrenimini Şebinkarahisar İmam-Hatip-Lisesi’nde tamamladı. 2004 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. İlahiyat Fakültesi öğrencisi iken başladığı hafızlık çalışmasında Kur'an'ı Kerim'in yarısını hıfzetti. 2005 yılında Askerlik görevini ifa etti. 2008 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon Akçaabat İhtisas Eğitim Merkezini bitirdi. 2012 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2001 yılında İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2009 yılında Kağızman ilçe vaizi olarak atandı. 2011 yılında Tirebolu ilçe vaizliği, 2012 yılında Paris Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı Chalons şehrinde kısa dönem yurt dışı görevi yaptı. 2013 yılında Giresun il vaizliği görevinde bulundu. 2013-2017 Kırklareli Kofçaz, 2017-2020 tarihleri arasında Bartın Ulus İlçe Müftülüğü görevlerini yürüttü. 30.03.2020 tarihinde Geyve İlçe Müftülüğü görevine başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Anabilim Dalında doktora çalışmasına devam eden OKUYAR, evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça ve orta derecede İngilizce bilmektedir. Görev yaptığı müftülüklerde birçok İl Müftüsü ve Kaymakam tarafından Teşekkür ve Başarı Belgeleri ile taltif edilmiştir.

Tamamlanmış çalışmaları:

1-Kıraatlar Açısından Elmalılı ve Çantay Meallerinin Değerlendirilmesi-Yüksek Lisans Tezi

2-Kur'an'da Ruhbanlık Kavramı-Lisans Tezi

3-İslam Hukukunun Maksat ve Hikmetleri

4-Buluğu'l-Meram'da Hanefi Fıkıhçılarının İstidlal Etmediği Hadisler ve Gerekçeleri

5-Evlilikte Eşler Arasındaki Denklik Meselesi-Kefaet

6-Evlilikte Aranan Denklik Şartında Irkın Etkisi

Devam eden Çalışmaları:

Hac İbadeti İle İlgili Güncel Sorunların Fıkhi Açıdan Değerlendirilmesi- Doktora Tezi

Yayınlanmaya devam eden çeşitli makale ve köşe yazıları...