04.08.2020

Mikâil ÖZKAN

07.04.1978 yılında Ankara’da doğdum. İlkokulu Altındağ Atilla ilköğretim okulunda tamamladıktan sonra Samanpazarı Aslanhane Camii Kuran Kursunda hafızlığa başlayarak 1992 yılında hafızlığımı ikmal ettim. Daha sonra İmam-Hatibin orta kısmını dışarıdan bitirerek Mamak İmam-Hatip Lisesinin lise kısmına kayıt yaptırdım. 1996 yılında İmam-Hatip lisesinden mezun oldum ve aynı yıl Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandım ve 2001 yılında fakülteyi tamamladım. İlahiyat öğrenimim devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1996 yılında açtığı imamlık sınavını kazanarak Bursa Mudanya İlçesi Çınarlı Köyünde imamlığa başladım. Dört yıl burada imamlık yaptıktan sonra 2001 Eylül ayında Konya Eğitim Merkezi’ni kazanarak Konya’ya geldim. 30 aylık bir eğitimden sonra 2004 yılında Ankara Şereflikoçhisar Müftülüğüne vaiz olarak tayin edildim.  5 yıllık Vaizlik görevinden sonra 2009 yılında Kars Digor İlçesine, 2013 yılında Sinop Erfelek İlçesine, 2020 yılında da Sakarya Kaynarca ilçesine müftü olarak naklen tayin edildim. Diğer taraftan; 2005 yılında G.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Bilim dalında “Emirler ve Nehiyler Açısından İsra Suresinin Değerlendirilmesi” adlı yüksek lisans çalışmasına  başladım, master tez çalışmasını 2008 yılında  tamamladım ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı doktora programına özel öğrenci olarak kayıt yaptırdım. Bunlara ek olarak 2015 yılında A. Ü. İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümününü, 2020 yılında da  Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdim. Evli ve 3 çocuk babasıyım.