07.02.2022

Yavuz KOÇAK

ÖZ GEÇMİŞ

20.10.1978 yılında, Erzurum İli Tortum İlçesi Aşağı Serdarlı Mahallesinde doğdu. İlkokul ile hafızlığını 8 ay da aynı Mahallede bitirdi. İmam-Hatip Ortaokulunu da dışarıdan sınavlara girerek tamamladı. Aynı zamanda Erzurum Lala Paşa Camii İmam-Hatip’i merhum Mehmet GÜRGÜR Hoca Efendi’den; Kur’an-ı Kerim, Tecvid ve Meharic’ul- Huruf dersleri okudu.

1993 yılında, Erzurum İmam-Hatip Lisesi’ne başlayıp 1996 yılında mezun oldu. 1997 yılında, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İmam-Hatiplik görevini kazandı. Tortum İlçesi’nin değişik köylerinde İmam-Hatiplik görevinde bulundu. 2002 yılında, İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Mehmet Nuri Yılmaz (Ömer Nasuhi Bilmen) Eğitim Merkezi Müftülük ve Vaizlik İhtisas Kursu sınavını kazandı. Kursta; Arapça ve İslami İlimler(Fıkıh, Tefsir, Hadis, Kelam, Kuran’ı Kerim) alanında otuz ay (2,5) yıl süreyle ihtisas eğitimi aldı.

2005 yılında, Müftülük ve Vaizlik İhtisas Kursu’nu dereceyle bitirdi. Akabinde Malatya İli Arapkir İlçesine Vaiz olarak atandı. 2005 yılında, Konya Selçuk Eğitim Merkezinde görevde yükselme kursuna katıldı. Akabinde yapılan Müftülük sınavını dereceyle kazandı. Çekilen kura sunucu Siirt İli Şirvan İlçesine Müftü olarak atandı. 2005 yılında, Aydın İli Nazilli İlçesinde vatani görevini kısa dönem olarak yaptıktan sonra, 2006 yılında, Siirt İli Şirvan İlçesinde Müftülük görevine başladı. 2009 yılında, Erzurum İli İspir İlçesine Müftü olarak atandı. 2017 yılında, Giresun İli Espiye İlçesine Müftü olarak atandı. Aynı zamanda Giresun İli Yağlıdere İlçe Müftülüğüne de 1.5 yıl vekalet etti. 2022 yılında, Sakarya İli Sapanca İlçesine Müftü olarak atandı. Mülki Amirlerden (Vali, Kaymakam) çok sayıda Takdir, Başarı ve Üstün Başarı Belgesi aldı. "Atıf Harflerinin İslam Hukuki İhtilaflardaki Genel Etkisi" adlı ihtisas kursunu bitirme tezi hazırladı.

Halen aynı görevi yürütmekte olan Yavuz KOÇAK; evli ve iki çocuk babası olup, Arapça bilmektedir