13.01.2020

RESULAYN VE TELABYADA YARDIM

Serdivan Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğümüzün organizasyonu ile din görevlilerimizin gayretiyle vatandaşlardan toplanan iki Tır un, bugün saat 10.00'da İlçe Müftümüz Ömer YAY ve Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Hasan BAŞİŞ ve müftülük personeli ve vatandaşların katılımıyla Muradiye Camii'nde düzenlenen uğurlama töreni ile Vaiz İsmail ŞENKUL’un başkanlığında 12 din görevlisi ve 5 vatandaşın refakatinde Telabyad ve Resulayn bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Müftüsü Ömer YAY, " Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına din görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticilerinin gayretleriyle halkımızdan büyük destek geldi. İlçemiz müftülüğüne bağlı 67 cami ve 30 Kur'an Kursundan topladığımız iki tır un (bin çuval), Telabyad ve Resulayn'a ulaştırılmak üzere yola çıktı. Serdivan halkımıza, bize destek veren iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve kampanyanın yürütülmesinde gayret gösteren din görevlilerimize çok teşekkür ederim. Suriyeli kardeşlerimize yardımlarımız devam edecektir. Bizlere her daim destek veren halkımızın desteğinin devamını bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Ardından Başkanlık Müşaviri Hasan BAŞİŞ’in yaptığı konuşma ve dua ile tırlar uğurlandı.