20.10.2023

SERDİVAN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN 'HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ' DÜZENLENDİ

SERDİVAN MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

Serdivan İlçe Müftülüğü’ne bağlı Orhangazi Kur’an Kursu’nda Hafızlığını tamamlayan 42 öğrenci için Serdivan Karşıyaka Camii’nde ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ düzenlendi.

Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI, Serdivan İlçe Kaymakamı Ali CANDAN, Sakarya İl Müftüsü Mehmet AŞIK, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet BOSTANCI, Sakarya Emekli İl Müftüsü Hasan BAŞİŞ, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus TEVER, Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet KARAOĞLU, Serdivan İlçe Müftüsü Abdulsamet ERKUL, Sakarya İl Müftü Yardımcıları, Sakarya İlçe Müftüleri, Serdivan İlçe Kurum Amirleri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Serdivan İlçe Müftüsü Abdulsamet ERKUL’un ve İl Müftüsü Mehmet AŞIK’ın selamlama konuşmasından sonra, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof Dr. İbrahim Hilmi KARSLI, cemaate Cuma vaazını yaparak, hafızlığını tamamlayan öğrencilere ‘ Hafız Olmanın Anlamı’ hakkında nasihatte bulundular.

Daha sonra belge takdimi ve ödül törenine geçilen programda Sakarya İl Müftülüğü, Serdivan ilçe Müftülüğü ve Orhangazi Kur’an Kursu Derneği tarafından İcazet alan öğrencilere hediye takdimi yapıldı. Her bir öğrenciye bisiklet, çeyrek ve gram altın hediye edildi. İl Müftüsü Mehmet AŞIK hutbe irad ederek Cuma namazını kıldırdı.

Cuma namazında sonra gelen misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

İl Müftü Yardımcısı Mustafa NURGÜN'ün duasıyla program sona erdi.