03.08.2021

Abdülhamid EŞMELİ

Abdülhamid EŞMELİ;

1999 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2002 yılında Sakarya     Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Felsefe ve Din Bilimleri Anabilimdalı Din Psikolojisi Bilim dalında “18-30 Yaşlar Arası Genç Yetişkinlerdeki Ahlaki Sorunların Psiko-Sosyal Açıdan Tahlili” adlı tezini bitirerek yüksek lisansını tamamladı.

2008 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından eğitim amacıyla gönderildiği İngiltere’de Universty  of Birmingham’da Theolgy Faculty’de “Religion and Culture” Bölümünde “Role of Religious Education in Cultural Integration” adlı teziyle ikinci mastırını (MA-Master of Arts) başarıyla tamamladı.

2001 yılında Bilecik’e Vaiz olarak atandı. 2002-2005 yılları arasında İstanbul/Pendik Haseki Eğitim Merkezinde dini ihtisas eğitimi aldı. Bilecik, İstanbul, Ümraniye ve Sultanbeyli’de vaizlik yapan Eşmeli, 2007 yılından itibaren yaklaşık dört yıl Tekirdağ Eğitim Merkezinde Eğitim Görevlisi olarak çalıştı. 2011-2015 senelerinde yaklaşık 4 yıl İtalya Milano Din Hizmetleri Ataşesi olarak görev yaptı.

Bulanık/MUŞ, Evciler/AFYONKARAHİSAR, Tercan/ERZİNCAN ilçelerinde ilçe müftüsü olarak çalıştı.Halen Söğütlü/SAKARYA ilçe müftülüğü görevini sürdürmektedir. Görev hayatı boyunca amirlerinden birçok Başarı Belgesi alan Eşmeli, Arapça, Farsça, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.