12.04.2023

İHTİDA TÖRENİ

Franziska STEFANİE için Erenler ilçe müftülüğümüzde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İlçe Müftümüz tarafından İslam dininin temel esasları hakkında bilgi verildi.

Bilgilendirme konuşmasının ardından şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Franziska STEFANİE, "HAFSA CEYLİN" adını aldı.

Merasimde konuşan İlçe Müftümüz, "Yüce Mevla'nın lütfu ve inayetiyle İslam’ı tercih eden Hafsa Ceylin kardeşimizi ve onun hidayetine vesile olan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Hafsa Ceylin kardeşimiz artık hayatında tertemiz bembeyaz yeni bir sayfa açtı. Açtığı bu beyaz sayfayı Rabbimizin rızasını kazandıracak salih amellerle tezyin edebilmesini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum." dedi.

Franziska STEFANİE'ye "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Almanca mealli Kur'an-ı Kerim hediye edildi.